Comunicate de presa

Premiile pentru Competiția de scurtmetraj DaKINO 26

Competiția de Scurtmetraj a numărat în acest an 26 de filme, selectate de Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu și George Mihalcea. Premiile au fost prezentate în cadrul Galei de Închidere, care a avut loc duminică 5 martie, la ARCUB și au fost acordate de Juriul prezidat de actorul Adrian Titieni (Bacalaureat, Fixeur, Ilegitim); alături de criticul de film Cristina Corciovescu; programatorul cinematografului Elvire Popesco din București, Boglarka Nagy; actrița Andreea Vasile (De ce eu?, Fixeur) și regizorul Andrei Gruzsniczki (QED, Cealaltă Irina).

DaKINO 26 DEBUTEAZĂ MIERCURI, 1 MARTIE

Mâine, 1 martie, debutează Festivalul Internațional de Film DaKINO, la ora 19.30 la Cinema PRO, cu proiecția filmului Manchester by the Sea, regia Kenneth Lonergan, câștigător a două premii Oscar: pentru Cel mai bun actor în rol principal- Casey Affleck și Cel mai bun scenariu original.

Biletele se găsesc pe site-ul www.eventbook.ro și la casa de bilete a Cinema PRO, începând cu ora cu 18.00. Prețul unui bilet este de 15 RON.

HIDDEN FIGURES, CERTAIN WOMEN, MARATON TRAINSPOTTING ȘI MULTE ALTE FILME ÎN PROIECȚII SPECIALE LA DaKINO 26

Festivalul Internațional de Film DaKINO are loc în perioada 1-5 martie la Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea și ARCUB.

Festivalul aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar:

 

20th CENTURY WOMEN, în regia lui Mike Mills

Cu: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig

Nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun scenariu original

MANCHESTER BY THE SEA, NOMINALIZAT LA 6 PREMII OSCAR, PREZENTAT ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA ÎN DESCHIDEREA DaKINO 26

Festivalul Internațional de Film DaKINO, ediția a 26-a, va avea loc în perioada 1-5 martie 2017 la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea - Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.

DaKINO 26 demarează miercuri, 1 martie 2017, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului MANCHESTER BY THE SEA, regizat de Kenneth Lonergan, cu Casey Affleck și Michelle Williams în rolurile principale.